Leg de sukadelapjes in een zuurbestendige schaal. Vermeng de balsamico–azijn met de knoflook, oregano, honing, venkelzaad en de Spaanse peper. Giet dit mengsel over de sukadelapjes en laat het geheel 6 uur, afgedekt in de koelkast, marineren. Neem de sukadelapjes uit de marinade, laat ze uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en bewaar de marinade. Bestrooi de sukadelapjes met zout en peper. Verwarm de olijfolie in een braadpan en kleur hierin de sukadelapjes, om en om. Voeg de marinade en de blokjes gesneden tomaat toe en stoof het geheel, onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend, in ongeveer 1,5 uur zachtjes gaar. Leg de sukadelapjes op een voorverwarmde ovenschaal of –schotel, bedek het geheel met de saus en strooi er op het laatste moment de Parmezaanse kaas over. Lekker met: Risotto en roergebakken paksoi met knoflook.
Bourgogne, Chardonnay, Pinot Gris uit Alsace of Grauburgunder uit Duitsland