Kalfshaas met cantharellen

Ingrediënten

  • 600 gr. kalfshaas
  • 2 eetlepels boter
  • 250 gr. cantharellen
  • 100 gr. eekhoorntjesbrood
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 borrelglaasje cognac
  • 2 dl. kalfsjus
  • 1,5 dl room
  • zout en peper
  • 600 gr. kalfshaas,
  • 2 eetlepels boter,
  • 250 gr. cantharellen,
  • 100 gr. eekhoorntjesbrood,
  • 1 kleine ui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 borrelglaasje cognac,
  • 2 dl. kalfsjus,
  • 1,5 dl room,
  • zout en peper

Bereiding

  • Bestrooi de kalfshaas met zout en versgemalen peper. Verwarm 1 eetlepel boter in een grote bakpan en bak de kalfshaas rondom goudbruin in enkele minuten. Leg de kalfshaas op een ovenplaatje en gaar hem in ca 30 minuten in een voorverwarmde oven van 90 °C. Borstel de cantharellen en het eekhoorntjesbrood schoon en snijd alles in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook fijn, zweet beide in het braadvocht van het kalfsvlees aan, blus af met cognac en voeg de room en kalfsjus toe. Kook de saus tot tweederde in en breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de boter en bak hierin de paddenstoelen goudbruin. Snijd de kalfshaas in plakjes en serveer de paddenstoelen en de saus erbij. Tip: lekker met prei en noedels.

  • Californische of Chileense Cabernet-Sauvignon 

Terug naar boven