Kalfshart met kweepeer

Ingrediënten

  • 2    Kalfsharten 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 1 eetlepel salie, fijngehakt 
  • 1 kweepeer 
  • 6 eetlepels tuinboontjes, diepvries
  • 1 deciliter water
  • zout en peper uit de molen 
  • 2    Kalfsharten ,
  • 1 eetlepel olijfolie ,
  • 1 eetlepel salie, fijngehakt ,
  • 1 kweepeer ,
  • 6 eetlepels tuinboontjes, diepvries,
  • 1 deciliter water,
  • zout en peper uit de molen 

Bereiding

  • Leg de kalfsharten enkele uren in water met zout, zodat het eventuele nog aanwezige bloed eruit kan trekken. Neem de kalfsharten uit het vocht, spoel ze schoon, maak ze droog en snijd ze in potlood dikke repen van circa 5 centimeter lang.

  • Verwarm de olijfolie in een wok met anti –aanbaklaag, roerbak hierin de repen kalfshart met de fijngehakte salie, mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem het kalfshart uit de pan, bestrooi het met zout en peper en houd het warm.

  • Schil de kweepeer, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken. Bak de kweepeer in de resterende olijfolie, rondom en goudbruin, voeg het water en de tuinboontjes toe en laat alles onder gesloten deksel garen.

  • Breng met zout en peper op smaak en verwarm het kalfshart nog even in de saus.

  • Lekker met eiernoedels waarin krokant gebakken reepjes chorizo en groene tuinkruiden. Serveren met een Chardonnay

Terug naar boven