Kalfs Wienerschnitzel

Ingrediënten

  • 4    Kalfsschnitzels    
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2    eetlepels boter 
  • 2    eetlepels water of vleesbouillon
  • zout en peper uit de molen 
  • schijfje citroen
  • 4    Kalfsschnitzels    ,
  • 2 eetlepels bloem,
  • 2 eieren, losgeklopt,
  • 4 eetlepels paneermeel,
  • 2    eetlepels boter ,
  • 2    eetlepels water of vleesbouillon,
  • zout en peper uit de molen ,
  • schijfje citroen

Benodigheden

  • keukenplastic 

Bereiding

  • Plet de Kalfsschnitzels tussen twee stukken plastic en bestrooi ze met zout en vers gemalen peper. Klop de eieren los met wat zout en vers gemalen peper. Druk de schnitzels aan beide kanten in de bloem en klop het overtollige bloem eraf. Haal ze door de losgeklopte eieren en druk beide kanten stevig in het paneermeel. Verwarm de boter in een pan met anti -aanbaklaag en bak hierin de schnitzels mooi bruin, krokant en nèt gaar van binnen. Blus de braadboter af met twee eetlepels water of vleesbouillon, breng het aan de kook, giet het dan door een fijne zeef en serveer het apart. Een Wiener schnitzel serveer je altijd met een schijfje citroen om deze te besprenkelen en bij voorkeur met gebakken aardappeltjes. 

  • Wit: grüner veltliner, weissburgunder, silvaner uit Franken, roussette uit Savoie Rood: zweigelt uit Oostenrijk

Terug naar boven