Kalfslappen uit de oven

Ingrediënten

  • 800 gram magere Kalfslappen   
  • 4 appels (granny smith of goudrenet), geschild, zonder klokhuis
  • 2 limoenen, zonder schil, in dunne plakjes gesneden
  • 4 eetlepels honing 
  • 4 eetlepels water 
  • 1 theelepel gemalen kaneel 
  • 1/2 theelepel saffraan of imitatiesaffraan 
  • zout en vers gemalen peper
  • 800 gram magere Kalfslappen   ,
  • 4 appels (granny smith of goudrenet), geschild, zonder klokhuis,
  • 2 limoenen, zonder schil, in dunne plakjes gesneden,
  • 4 eetlepels honing ,
  • 4 eetlepels water ,
  • 1 theelepel gemalen kaneel ,
  • 1/2 theelepel saffraan of imitatiesaffraan ,
  • zout en vers gemalen peper

Benodigheden

  • braadzak 

Bereiding

  • De appels in dikke schijven snijden en de helft hiervan in de braadzak leggen. De magere kalfslappen bestrooien met zout en peper, op de schijven appel in de braadzak leggen en achtereenvolgens bedekken met de plakjes limoen en de resterende schijven appel. De honing vermengen met het water, kaneel en saffraan en over de schijven appel op het vlees scheppen. De braadzak met binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken. De schaal in een voorverwarmde oven van 225° C. plaatsen en de magere kalfslappen in ca. 60 minuten garen (de kalfslappen moeten gaar en nog sappig zijn). De magere kalfslappen uit de braadzak nemen, afdekken met aluminiumfolie en 5 minuten laten “rusten”. Snijd de kalfslappen met een scherp mes in niet te dunne plakken en serveer deze met de appel en het braadvocht uit de braadzak. Lekker met in boter gestoofde bleekselderij en couscous. 

  • Bourgogne, Chardonnay, Pinot Gris uit Alsace of Grauburgunder uit Duitsland

Terug naar boven