Spaanse kalfslappen
Ingrediënten
-
800 gram magere kalfslappen
-
1 eetlepel olijfolie
-
1 middelgrote ui, in reepjes van 4 cm gesneden
-
1 teentje knoflook, in de schil
-
1/2 rode Spaanse peper, in dunne ringen
-
1 deciliter kokosmelk
-
1 vleestomaat, gepeld en fijngesneden
-
3 eetlepels baby-kokosnoot, blik, grof gesneden
-
zout en peper uit de molen
-
800 gram magere kalfslappen ,
-
1 eetlepel olijfolie ,
-
1 middelgrote ui, in reepjes van 4 cm gesneden ,
-
1 teentje knoflook, in de schil ,
-
1/2 rode Spaanse peper, in dunne ringen,
-
1 deciliter kokosmelk ,
-
1 vleestomaat, gepeld en fijngesneden,
-
3 eetlepels baby-kokosnoot, blik, grof gesneden,
-
zout en peper uit de molen
Bereiding
-
Verwarm de olie in een braadpan, kleur de magere kalfslappen hierin goudbruin, voeg ui, knoflook en Spaanse peper toe. Fruit dit even, zonder te kleuren, en breng met zout en peper op smaak. Voeg de tomaat, kokosmelk en baby-kokosnoot toe en stoof het geheel onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend in ongeveer 1 uur zachtjes gaar. Serveer de magere kalfslappen met het stoofvocht. Lekker met noedels en roergebakken paksoi.
-
Volle Bourgogne, Chardonnay, Pinot Gris uit Alsace of Grauburgunder uit Duitsland, Rijpe Bourgogne of Bordeaux
-
Bekijk ook andere recepten