Kalfswang

Ingrediënten

  • 600 gr kalfswang
  • halve fijn gehakte ui
  • 1 dl witte port
  • 4 dl kalfsfond
  • 200 gr zilveruitjes
  • 200 gr shiitakes
  • 100 gr spekjes
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • zout, peper
  • boter
  • 600 gr kalfswang,
  • halve fijn gehakte ui,
  • 1 dl witte port,
  • 4 dl kalfsfond,
  • 200 gr zilveruitjes,
  • 200 gr shiitakes,
  • 100 gr spekjes,
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt),
  • zout, peper,
  • boter

Bereiding

  • Snijd de wangen in blokjes en kruid ze met zout en peper. Bak de blokjes rondom mooi bruin en voeg daarna de ui toe. Blus de inhoud van de pan af met de port en giet de kalfsfond erbij. Laat de inhoud van de pan een uurtje stoven. Neem goed uitgelekte zilveruitjes en laat die in wat boter een klein kwartiertje zachtjes bakken. Voeg ze daarna toe aan de kalfsblokjes. Bak de spekblokjes krokant en voeg de shiitakes toe. Als de kalfsblokjes mooi gaar zijn voeg je de spekjes en de shiitakes toe en schep de kalfsstoof op een schaal. Bestrooi de lekkernij ruim met gehakte peterselie en serveer er aardappelpuree bij. 

  • Mooie rode wijn

Terug naar boven