Leg de hartzwezeriken in water met zout, zodat het eventuele nog aanwezige bloed eruit kan trekken. Breng schoon water met fijngesneden ui, schijven citroen en zout en peper tegen de kook aan (80-90C.) en gaar hierin de hartzwezeriken in ca. 20 minuten. Laat de hartzwezeriken in het vocht afkoelen en verwijder dan het vet en de vliezen. Klop de eieren los en vermeng deze met de knoflook, Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie, breng met zout en peper op smaak en laat het beslag 15 minuten rusten. Snijd de hartzwezeriken in plakken van 1 cm. dik, bestrooi ze met zout, peper en bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf. Verwarm de boter in een pan met anti –aanbaklaag, haal de stukken hartzwezerik door het ei /kaasbeslag en bak deze als een spiegelei aan beide kanten lichtbruin en krokant. Lekker met verse rode paprikasaus, broccoli en risotto.
Weissburgunder, Grauburgunder en Chardonnay