Kalfsborst

Ingrediënten

  • 600 gram Kalfsbraadstuk (kalfsborst)  
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt  
  • tomatensaus
  • zout en vers gemalen peper 
  • 600 gram Kalfsbraadstuk (kalfsborst)  ,
  • 1 eetlepel olijfolie,
  • 1/2 glas droge witte wijn,
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt  ,
  • tomatensaus,
  • zout en vers gemalen peper 

Benodigheden

  • slagertouw of -garen

Bereiding

  • Bestrooi de kalfsborst met zout en peper en rol hem op. De rol vastzetten met slagerstouw of -garen. Kleur de rol snel in de olijfolie, rondom en goudbruin. Leg een deksel op de pan en braad de kalfsborst, onder regelmatig bedruipen, ca. 1 uur op een lage warmtebron. Neem de kalfsborst uit de pan en houd hem warm. Giet het braadvocht door een fijne zeef en vermeng het met de tomatensaus. Snijd de kalfsborst in plakken van 1 cm dik en serveer er de tomatensaus bij. Heerlijk met aardappelpuree en mini worteltjes of met pasta met olijfolie en basilicum. 

  • Beaujolais, Chardonnay of een Bordeaux 

Terug naar boven