Kalfsossobuco
Ingrediënten
-
kalfsschenkel met been
-
1 eetlepel boter
-
1 eetlepel olijfolie
-
2 eetlepels bloem
-
4 ontvelde tomaten, fijngesneden
-
1 wortel, fijngesneden
-
1/2 middelgrote ui, fijngesneden
-
1 teentje knoflook, met schil
-
1 eetlepel peterselie, grof gehakt
-
1 deciliter witte wijn
-
1 deciliter vleesbouillon zout en peper uit de molen
-
1 laurierblad
-
oregano en tijm
-
zout en peper uit de molen
-
kalfsschenkel met been ,
-
1 eetlepel boter,
-
1 eetlepel olijfolie,
-
2 eetlepels bloem,
-
4 ontvelde tomaten, fijngesneden ,
-
1 wortel, fijngesneden ,
-
1/2 middelgrote ui, fijngesneden ,
-
1 teentje knoflook, met schil ,
-
1 eetlepel peterselie, grof gehakt ,
-
1 deciliter witte wijn ,
-
1 deciliter vleesbouillon zout en peper uit de molen,
-
1 laurierblad,
-
oregano en tijm,
-
zout en peper uit de molen
Bereiding
-
Verwarm de boter in een braadpan en fruit hierin de ui, de wortel en knoflook. Bestrooi de kalfsschenkel rondom met zout, peper en bloem. Verwarm de olijfolie in een bakpan en bak de ossobuco, om en om, goudbruin. Neem de schenkels uit de pan en leg ze op de groenten in een braadpan. Giet de olijfolie uit de pan, voeg witte wijn toe en kook de aanzetsels in de pan los. Voeg vleesbouillon, tomaat, peterselie en kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Giet alles over de ossobuco en laat het gedurende 2 uur, onder regelmatig bedruipen verder garen.
-
Chianti Classico, Rioja Reserva, Californische of Chileense Cabernet-Sauvignon
-
Bekijk ook andere recepten