Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven

Ingrediënten

  • 4 wijtingfilets à 150 gr
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 sap van ½ citroen
  • 250 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 gr kleine zwarte olijven, zonder pit
  • 4 wijtingfilets à 150 gr,
  • 1 kleine aubergine, in blokjes,
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 1 sap van ½ citroen,
  • 250 gr cherrytomaatjes, gehalveerd,
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd,
  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt,
  • 1 eetlepel kappertjes,
  • 50 gr kleine zwarte olijven, zonder pit

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten zo liggen. Wrijf de wijtingfilets in met citroensap en wat zout en versgemalen zwarte peper. Leg de wijtingfilets in de schaaltjes en laat ze 5 minuten zo liggen.

  • Dep de blokjes aubergine droog met keukenpapier. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in 3-4 minuten lichtbruin en gaar. Neem de pan van het vuur en schep de tomaatjes, rode ui, oregano, kappertjes en olijven erdoor. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe.

  • Schep het tomatenmengsel rond de wijtingfilets. Bestrijk de vis met wat olijfolie. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de wijting met groente in 20-25 minuten gaar worden.

  • Lekker met pappardelle en een groene salade van romaanse sla met roosjes broccoli.

Terug naar boven