Basistapioca

Ingrediënten

  • 400 gram tapiocameel (onder andere te koop bij de toko en natuurwinkels)
  • 200 ml water
  •   olijfoliespray
  •   zout
  • 400 gram tapiocameel (onder andere te koop bij de toko en natuurwinkels),
  • 200 ml water,
  •   olijfoliespray,
  •   zout

Bereiding

  • Stap 1: Het tapiocameel gaat in een kom. Het water er met kleine beetjes aan toevoegen. Het mengsel met je hand fijn maken. Een klein beetje zout toevoegen, maar vooral niet te veel.

  • Stap 2: Kneedt net zo lang tot het gehydrateerde mengsel bijna weer droog aanvoelt. 

  • Stap 3: Breng met een zeef het mengsel in een koekenpan. Let op: geen olie in de pan doen en zorg er voor dat het meel evenredig in de pan wordt verdeeld.

  • Stap 4: Eenmaal op het vuur, als het meel los komt van de pan, het geheel omdraaien en een beetje olijfolie sprayen

  • Stap 5: Laat het geheel heel eventjes bakken, dan het vuur omlaag en weer even omdraaien. De tapioca is klaar om belegd te worden. Wilt u er direct kaas in? Voeg de kaas dan toe vlak voor het tweede keer omdraaien van het meel en wacht totdat het begint te smelten.

Terug naar boven