Breng de wijn met het water en de suiker in een pannetje aan de kook. Blijf roeren tot alle suiker is opgelost. Doe de gedroogde pruimen erbij en laat ze tien minuten koken. Haal de pan van het vuur en leg er een deksel op.
Dep de stukken konijn droog en bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een braadpan de boter en braad hierin de stukken konijn aan tot ze egaal bruin zijn. Voeg de tijm, de ui en de knoflook toe en fruit het geheel ongeveer vijf minuten. Giet de armagnac eroverheen, houd er een lucifer bij en schud de pan tot de vlam is gedoofd (zet wel even de afzuiginstallatie uit).
Neem het pannetje met pruimen en giet het vocht af in de pan met het konijn. Breng dit aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat het konijn ongeveer veertig minuten stoven. Haal de stukken konijn uit de pan en houd ze warm.
Zeef de saus en doe hem terug in de pan. Kook de saus op hoog vuur in tot hij stroperig wordt. Voeg de room toe en laat de saus nog ongeveer twee minuten inkoken tot een gladde massa ontstaat. Doe de stukken konijn terug in de pan. Voeg de pruimen toe en warm het geheel op onder geregeld omscheppen.
Laat het geheel snel afkoelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.
Schik de stukken konijn en de pruimedanten in een toonbank schaal en giet de saus eroverheen.
Foto: © StockphotoVideo/Shutterstock.com