De oven voorverwarmen op 189 graden, boven- en onderhitte. Knoflookteentje schillen en fijn hakken. De puntbroodjes in kleine blokjes snijden en in de lauwwarme melk laten weken. Lente-uitjes schoonmaken, en in fijne ringentjes snijden. De beide visfilets door de gehaktmolen draaien (3-mm plaat). Het gedraaide vis gehakt met eidooier, geweekte broodjes en de lente-uitjes mengen. De massa bestrooien met zout, peper, curry, gember, knoflook, citroensap, geraspte citroenschil kruiden, alles goed mengen tot er een goede binding is verkregen.
De komkommers over de lengte 5 strepen met dunschiller schillen, dan de komkommers in ca. 7 mm dikke schijfjes snijden. De schijfjes op een bakplaat leggen. De bouillon erover gieten en met chilizout lichtjes bestrooien. De olijfolie erover sprengkelen en even omscheppen. In oven ca. 10 minuten stoven.
Van de vismassa met vochtige handen gehaktballen vormen, iets plat drukken. Deze door het beschuitpaneermeel wentelen. De slaolie in een passende pan verhitten. De visgehaktballen op matig vuur aan beide kanten goudbruin bakken. Uit de pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
De komkommers uit de braadjus nemen, het stoofsap in een kleine steelpan doen en iets laten inkoken. Komkommerplakjes, 10 gram boter en gedroogde dille tops er onder mengen, op smaak brengen met zout en peper en nog even 2 minuten laten stoven.
De stoofkomkommers op warme borden verdelen, met het ingekookte stoofsap besprenkelen en met de visgehaktballen serveren.