Pitabroodje met lamsgehakt

Ingrediënten

  • 10 Pitabroodjes; kleine, ronde of ovale broodjes die in het Midden-Oosten gevuld worden met gekruid warm lamsvlees(shoarma). Pitabroodjes zijn alleen voorgebakken te koop. Ze kunnen worden verwarmd in de broodrooster en in de oven.            
  • 1 kg kg winkelklaar lamsgehakt (zonder kruiden)
  • 15 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 1 gram Curry
  • 0,5 gram Kaneel
  • 1 gram Koriander
  • 1,5 gram Gember
  • 10 gram Ketchup
  • 2 Teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 Uien, fijngesnipperd
  • 1 Rode paprika, brunoise (= in zeer kleine blokjes gesneden)
  • 2 Tomaten, brunoise
  • 200 ml Olijfolie Reepjes ijsbergsalade
  • 10 Pitabroodjes; kleine, ronde of ovale broodjes die in het Midden-Oosten gevuld worden met gekruid warm lamsvlees(shoarma). Pitabroodjes zijn alleen voorgebakken te koop. Ze kunnen worden verwarmd in de broodrooster en in de oven.            ,
  • 1 kg kg winkelklaar lamsgehakt (zonder kruiden),
  • 15 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 1 gram Curry,
  • 0,5 gram Kaneel,
  • 1 gram Koriander,
  • 1,5 gram Gember,
  • 10 gram Ketchup,
  • 2 Teentjes knoflook, uitgeperst,
  • 2 Uien, fijngesnipperd,
  • 1 Rode paprika, brunoise (= in zeer kleine blokjes gesneden),
  • 2 Tomaten, brunoise,
  • 200 ml Olijfolie Reepjes ijsbergsalade

Bereiding

  • Weeg alle kruiden en hulpstoffen nauwkeurig af en zet ze gereed, snij de groenten zoals hierboven omschreven. Snij de pitabroodjes open, als een enveloppe.

  • Verhit de olie in een braadpan, als de olie heet is fruiten we eerst de uien en de knoflook, voeg nu de blokjes paprika even mee. Voeg nu het lamsgehakt toe en bak het op hoog vuur ruil. Voeg nu de tomaten blokjes toe en het zout, de peper, de curry, de kaneel, de koriander en de gember toe, roer het geheel goed onder elkaar en laat alles nog ca 10 minuten sudderen tot het gehakt gaar is. Laat het gehakt mengsel afkoelen.

  • Vul de opengesneden pitabroodjes, met een lepel met het gehakt mengsel.

  • Presenteer deze kant-en-klare pitabroodjes in de toonbank met prijs en naamaanduiding op een mooie schaal met ijsbergsalade als garnering.

  • In een voorverwarmde oven van 175°C de kant-en-klare pitabroodjes afbakken tot ze lichtbruin zijn. Of druk de broodjes dicht en rooster ze in de broodrooster lichtbruin. Serveer ze direct. 

Terug naar boven