Kalfsragoût met rauwe ham

Ingrediënten

  • Blokjes kalfsvlees van kalfsborst van 4 cm groot, zonder zenen, vet of kraakbeen.
  • 100 gram Rauwe ham, in kleine blokjes gesneden
  • 150 gram Gesnipperde uien
  • 200 gram Groene paprika, van zaad en zaadlijsten ontdoen en in smalle reepjes snijden
  • 15 gram Milde paprikapoeder
  • 1 blik Tomaten blokjes in tomatensap á nettogewicht 400 g, uitlekgewicht 240 g.
  • 200 ml Witte wijn
  • 100 gram Boter
  • Blokjes kalfsvlees van kalfsborst van 4 cm groot, zonder zenen, vet of kraakbeen.,
  • 100 gram Rauwe ham, in kleine blokjes gesneden,
  • 150 gram Gesnipperde uien,
  • 200 gram Groene paprika, van zaad en zaadlijsten ontdoen en in smalle reepjes snijden,
  • 15 gram Milde paprikapoeder,
  • 1 blik Tomaten blokjes in tomatensap á nettogewicht 400 g, uitlekgewicht 240 g.,
  • 200 ml Witte wijn,
  • 100 gram Boter

Bereiding

  • Doe de helft van de boter in een stoofpan en bak hierin de blokjes rauwe ham uit, verwijder dit uit de pan. Doe de overige boter erbij en braad hierin de blokjes kalfsvlees en de gesnipperde ui snel bruin. Voeg de rauwe hamkblokjes, de reepjes paprika, paprikapoeder, tomaten en sap de wijn toe en stoof het geheel gaar in ± 60 minuten. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • presenteer deze kalfsragout met rauwe ham paprika en tomaat in een mooie schaal in de toonbank, eventueel  apart met  gekookte rijst of aardappelpuree. Of in oven of magnetron bakjes een bakje met kalfsragout met rauwe ham paprika en tomaat en een ander bakje met gekookte rijst of aardappelpuree. Afgarneren met fijngehakte verse peterselie.

  • Verhitten kan in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhitten het gerecht in pannetjes, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is). Verhit de gekookte rijst of aardappelpuree in een pannetje  op het vuur bij matige hittebron eventueel wat boter of melk toevoegen om de aardappelpuree wat smeuïger te maken. Borden goed voorverwarmen en op de  borden serveren

Terug naar boven