Gehaktpannetje in ovenschaal met abrikozenjam en gekookte aardappelen

Ingrediënten

  • Winkelklaar varkensgehakt, zonder kruiden
  • 10 gram keukenzout
  • 3 gram witte peper
  • 200 gram uien, gepeld en fijngesnipperd
  • 5 gram kerriepoeder
  • 175 gram tomatenpuree
  • 25 gram rozijnen
  • 40 gram abrikozenjam
  • 40 gram pikante saus
  • 200 gram bruinbrood, zonder korst  verkruimelen
  • 350 gram gekookte aardappelen, in plakjes gesneden
  • 3 eieren
  • 375 gram melk
  • Winkelklaar varkensgehakt, zonder kruiden,
  • 10 gram keukenzout,
  • 3 gram witte peper,
  • 200 gram uien, gepeld en fijngesnipperd,
  • 5 gram kerriepoeder,
  • 175 gram tomatenpuree,
  • 25 gram rozijnen,
  • 40 gram abrikozenjam,
  • 40 gram pikante saus,
  • 200 gram bruinbrood, zonder korst  verkruimelen,
  • 350 gram gekookte aardappelen, in plakjes gesneden,
  • 3 eieren,
  • 375 gram melk

Benodigheden

  • Ovenschalen die in de toonbank kunnen staan.

Bereiding

  • Bak het gehakt rul in een passende stoofpan. Fruit de uien mee, voeg dan het zout, peper, kerriepoeder, tomatenpuree, rozijnen, jam en pikante saus toe. Verkruimel het brood en roer het door het gehaktmengsel. Beboter de ovenschaal(schalen), leg onderin de plakjes aardappelen met hierop het gehaktmengsel. Klop de eieren los met de melk, schenk over het gehaktmengsel en bak het in ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C tot de bovenkant goudbruin is. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Presenteer dit kant en klare gehakt vleespannetje in ovenschaal in de toonbank (maak de buitenzijde van de schaal goed schoon). Of in oven of magnetron bakjes met 1 vakje. Vul het bakje met 300 á 400 gram met Gehakt vleespannetje. 

Terug naar boven