Vurige goulash

Ingrediënten

  • Voor 10 porties
  • 2500 gr winkelklaar bloemstuk
  • 10 peperkorrels
  • 3 anijssterren
  • 1 stokje kaneel
  • 15 kardemompeulen
  • 2 gr kummel
  • 3 gr cacaopoeder
  • 5 gr milde paprikapoeder
  • 2 rode chilipepers
  • 150 ml olijfolie
  • 400 gr fijngesnipperde ui
  • 50 gr maismeel
  • 1 liter tomatenpuree
  • 1 liter vlees- of groentebouillon
  • 200 gr wortel
  • 200 gr bleekselderij
  • 200 gr prei
  • 200 gr gemengde paprika
  • 750 gr aardappelblokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • Voor 10 porties,
  • 2500 gr winkelklaar bloemstuk,
  • 10 peperkorrels,
  • 3 anijssterren,
  • 1 stokje kaneel,
  • 15 kardemompeulen,
  • 2 gr kummel,
  • 3 gr cacaopoeder,
  • 5 gr milde paprikapoeder,
  • 2 rode chilipepers,
  • 150 ml olijfolie,
  • 400 gr fijngesnipperde ui,
  • 50 gr maismeel,
  • 1 liter tomatenpuree,
  • 1 liter vlees- of groentebouillon,
  • 200 gr wortel,
  • 200 gr bleekselderij,
  • 200 gr prei,
  • 200 gr gemengde paprika,
  • 750 gr aardappelblokjes,
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt

Bereiding

  • Goulash is een perfect gerecht om je creativiteit op los te laten. Er zijn enorm veel varianten: goulash met rund-, schapen- of varkensvlees, of met vis. Variëren kan ook met de andere ingrediënten. Kies bijvoorbeeld voor meer groente, of voor een bijzondere marinade. Verras je klanten eens met een heel nieuwe smaaksensatie. Dit recept valt op door de kruidige en warme hint van chocolade. 

  • Snijd het vlees in middelgrote blokjes. Stamp vervolgens de anijssterren, peperkorrels, kaneel, kardemompeulen en kummel grof in een vezel, of mix deze grof met een staafmixer. Gebruik dit mengsel om het vlees mee in te wrijven, voeg de olijfolie toe en wrijf het nogmaals goed in het vlees. Laat minstens twee uur marineren. 

  • Maak de groenten schoon, snijd de wortel in dunne ruitjes, de bleekselderij in dunne schijfjes, de prei in smalle ringen en de paprika’s in kleine blokjes. Schil ook de aardappelen en uien en snijd ze in blokjes. Maak de chilipepers schoon en snijd ze in ringetjes. Braad het vlees met de fijngesnipperde ui in een stoofpan, voeg knoflook toe en bestrooi het geheel met maismeel. Voeg hierna de tomatenpuree en bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het vlees 30 tot 45 minuten zachtjes sudderen en voeg dan cacaopoeder toe. 

  • Vervolgens de aardappelblokjes en gesneden groenten (wortel, bleekselderij, prei en gemengde paprika) toevoegen. Breng het op smaak met zout, peper en paprikapoeder, laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg op het einde de chili toe. Verdeel dit over platte bakken en laat het gerecht afkoelen. Zet het daarna zo snel mogelijk in de koelcel om het volledig te laten doorkoelen.

  • Presenteer de vurige goulash in zwarte of witte stenen schalen. Maak de klant nieuwsgierig naar de smaak door in de toonbank te laten zien welke verse ingrediënten je erin hebt verwerkt. Transparantie is het toverwoord.

Terug naar boven