Kalkoendrumsticks in ’t pannetje

Ingrediënten

  • Winkelklare kalkoendrumsticks van 175 gram per stuk.
  • 200 gram Gemengde paprika, zonder zaadlijsten, in smalle reepjes snijden
  • 250 gram Champignons, verse, petit, in vieren snijden
  • 5 Tomaten, ontveld en in vieren snijden
  • 150 gram Uien, pellen en in ringen snijden
  • 300 gram Prei, in brede ringen snijden
  • 2 teentjes Knoflook, uitgeperst
  • 200 gram Gemberwortel, geschild en in plakken
  • 250 ml Rode wijn
  • 1 gram Cayennepeper
  • 3 gram Verse fijngehakte tijm
  • 3 gram Fijngehakte verse peterselie
  • 3 gram Witte peper
  • 10 gram Keukenzout
  • 100 ml Olie om in te bakken.
  • Winkelklare kalkoendrumsticks van 175 gram per stuk.,
  • 200 gram Gemengde paprika, zonder zaadlijsten, in smalle reepjes snijden,
  • 250 gram Champignons, verse, petit, in vieren snijden,
  • 5 Tomaten, ontveld en in vieren snijden,
  • 150 gram Uien, pellen en in ringen snijden,
  • 300 gram Prei, in brede ringen snijden,
  • 2 teentjes Knoflook, uitgeperst,
  • 200 gram Gemberwortel, geschild en in plakken,
  • 250 ml Rode wijn,
  • 1 gram Cayennepeper,
  • 3 gram Verse fijngehakte tijm,
  • 3 gram Fijngehakte verse peterselie,
  • 3 gram Witte peper,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 100 ml Olie om in te bakken.

Bereiding

  • Maak eerst alle groenten schoon en snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.1. Verhit de olie in een passende braadpan. Bak de Kalkoendrumsticks aan alle kanten bruin. Strooi er de peper, het zout, de cayennepeper, de tijm, peterselie en geperste knoflook over roer alles goed door.2. Verdeel de champignons, ontvelde tomaten, prei, gemberwortel, paprika rondom en over de Kalkoendrumsticks. Schenk de wijn erbij.3 Breng alles aan de kook, zet het vuur klein en laat het gerecht met het deksel op de pan in ca. 50 minuten gaar sudderen controleer of het vlees gaar is. Haal na het einde van de braadtijd de plakjes gemberwortel eruit. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Presenteer dit gerecht in zwarte of witte schalen in de toonbank. Of presenteer ook in oven of magnetron bakjes. Verhitten volgend de gebruiksaanwijzing van uw magnetron.Verhit het gerecht in pannetje, op middel hoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren,(in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is af en toe omroeren. Borden goed warm maken in heet water en op de warme borden serveren.

Terug naar boven