Brussels Eénpans: Gehakt met bloemkool gerecht

Ingrediënten

  • 2 Bloemkolen
  • 2 kg Gekruid gehakt (kalfsgehakt en/of varkensgehakt)
  • 6 Eieren
  • 400 gram Blank paneermeel
  • 60 gram Boter
  • 60 gram Bloem
  • 1 liter Melk
  • 2 Eierdooiers
  • 3 gram Witte peper
  • 15 gram Keukenzout
  • Boter om de bakjes mee in te smeren
  • 2 Bloemkolen,
  • 2 kg Gekruid gehakt (kalfsgehakt en/of varkensgehakt),
  • 6 Eieren,
  • 400 gram Blank paneermeel,
  • 60 gram Boter,
  • 60 gram Bloem,
  • 1 liter Melk,
  • 2 Eierdooiers,
  • 3 gram Witte peper,
  • 15 gram Keukenzout,
  • Boter om de bakjes mee in te smeren

Benodigheden

  • Aluminiumbakjes, inhoud ca. 250 gram

Bereiding

  • Bloemkool schoonmaken, in roosjes breken, ca. 5 minuten in licht zout water zetten; daarna laten uitlekken in een vergiet. Houd daarna wat roosjes apart voor de garnering.

  • Het gekruide gehakt mengen met de eieren en het paneermeel tot er een goede binding is.

  • Maak de Béchamelsaus: smelt de boter (60 gram) in een steelpan, roer er bloemdoor, dan melk en op het laatst de eierdooiers, peper en zout.

  • Bestrijk de binnenzijde van de aluminiumbakjes met boter, leg een dun laagje gehakt erop; daarop weer een laagje bloem koolroosjes en daarop weer een laagje gehakt. De massa moet iets onder de rand van het bakje blijven. Giet daarop een laagje Béchamelsaus.

  • De oven voorverwarmen op 190˚C. De bakjes 30 minuten in de oven laten staan bij die temperatuur. Daarna de bakjes even uit de oven halen, afgarneren met een roosje bloemkool, opnieuw in de oven brengen en nog 2 tot 3 minuten verhitten tot de garnering beetgaar is.

  • De gevulde bakjes laten afkoelen en doorkoelen in de koelcel. We presenteren dit gerecht dus in aluminiumbakjes. De consument kan het product verhitten(door en door) in oven of magnetron. Het gerecht kan uit het bakje worden gegeten of op een bord geschikt.

Terug naar boven