Maak eerst alle ingrediënten schoon, snijd ze zoals hierboven omschreven en weeg ze daarna nauwkeurig af en zet ze gereed.
Vlees bereiden; in een braadpan de olie verhitten de uien fruiten samen met de knoflook. Voeg het vlees toe en bak het lekker bruin. Voeg de wijn azijn en de rode wijn toe, totdat alles onderstaat. Doe de kruidenbouillonblokjes erbij. Alles zo’n 2 a 3 uur laten sudderen tot het vlees gaar is. Groenten bereiden; in dezelfde tijd, in een andere braadpan de olie verhitten. Knoflook met uien bruinbakken, dan laten stoven, na 15 minuten tomaten toevoegen en gaar laten stoven. Als alles gaar is, de fijngehakte peterselie erbij doen. Nu de twee componenten bij elkaar voegen en alles nog eens goed door roeren. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.
Presenteer Turkse Runderstoofschotel in zwarte of witte stenen bakken in de toonbank. Presenteer er apart rijst bij. Of in oven of magnetron bakjes, vul het bakjes met Turkse Runderstoofschotel. Vul een ander bakje met gekookte rijst. Verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van uw magnetron. Verhit het gerecht in pannetje, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is af en toe omroeren). Verhit in een ander pannetje de gekookte rijst eventueel met boter tot hij door en door warm is. Borden goed warm maken in heet water en op de warme borden serveren.