Verhit de 30 gram boter in een braadpan en bak hierin de gesnipperde ui glazig. Roer de 100 gram lamsgehakt erdoor en bak deze in 4 á 5 minuten op hoog vuur rul. Haal de pan van de hittebron en meng er de gehakte peterselie, gehakte walnoten, zout, suiker en kaneel –piment, -kummel, -paprika en peperpoeder goed door. Dan de massa laten afkoelen, echter niet helemaal koud laten worden; de massa moet net nog ietsjes warm worden verwerkt.
Meng de Bulghur met de gemalen koriander en kneed dit in 1,4 dl warm water gedurende minstens 15 minuten, strooi er het mespuntje zout oven en de 125 gram rauwe lamsgehakt. Dan weer kneden tot er een samenhangend deeg is. Draai het deeg door de 2-mm plaat van de wolf/gehaktmolen en kneed het deeg goed na tot het weer bindt.Tip: het kneden kan ook met een keukenmachine, zodat je geen 15 minuten met de hand bezig hoeft te zijn.
Verdeel het gevulde deeg in 12 vrijwel gelijke porties en maak er eivormige bolletjes van. Druk een gat in het bolletje en vul dit met het gebraden rulle gehakt.Maak het bolletje weer dicht, zodat het gehakt helemaal omsloten is, druk de uiteinden van de rolletjes puntvormig dicht. Verhit de zonnebloemolie en bak de rolletjes met drie tegelijk daarin bruin; laat ze op keukenpapier uitlekken.
Presenteer deze Turkse Içli Köfte Bulghur rolletjes als snacks op een schaa. lDe consument kan deze snacks warm of koud eten met brood of patat frites. Als men het op z’n Turks wil eten: presenteer er dan in de toonbank groenten bij, zoals Turkse slabladeren, hele lente-uitjes, schijfjes tomaat en repen van verse gele pepers. Voor de consument: leg een rolletje – koud of warm – op een Turks slablad samen met een lente-uitje, schijfje tomaat en reepje peper; vouw het blad enigszins dicht. Zo kan het als Turks hapje worden gegeten.