Bourgondische stoofschotel

Ingrediënten

  • Voor 10 personen
  • 2 kg winkelklaar runderstoofvlees zoals sukadestuk of riblappen, in blokjes van 3 cm gesneden.
  • 250 gram ontbijtspek, in kleine blokjes
  • 30 gram olie
  • 50 gram boter
  • 36 verse zilveruitjes, gepeld
  • 300 gram champignons
  • 20 gram gehakte peterselie
  • 50 gram marc de Bourgogne of cognac
  • 7,5 dl runderbouillon of 1 dl demiglacé de viande
  • 1 fles rode Bourgogne
  • 15 gram vers citroensap
  • 15 gram maïzena
  • 30 gram koud water
  • Peper en zout
  • Voor 10 personen,
  • 2 kg winkelklaar runderstoofvlees zoals sukadestuk of riblappen, in blokjes van 3 cm gesneden.,
  • 250 gram ontbijtspek, in kleine blokjes,
  • 30 gram olie,
  • 50 gram boter,
  • 36 verse zilveruitjes, gepeld,
  • 300 gram champignons,
  • 20 gram gehakte peterselie,
  • 50 gram marc de Bourgogne of cognac,
  • 7,5 dl runderbouillon of 1 dl demiglacé de viande,
  • 1 fles rode Bourgogne,
  • 15 gram vers citroensap,
  • 15 gram maïzena,
  • 30 gram koud water,
  • Peper en zout

Bereiding

  • Fruit in de helft van de boter het spek samen met de champignons en de zilveruitjes aan. Verwarm in een andere pan de rest van de boter met de olie en bak hierin het vlees aan. Blus de pan met de champignons af met de marc de bourgogne en het citroensap. Voeg direct de wijn en de bouillon. demiglace toe en breng het geheel aan de kook. Voeg het kokende mengsel bij het vlees. Voeg de helft van de peterselie toe.

  • Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat alles ongeveer 75 minuten stoven. Haal het deksel van de pan en laat het overtollige vocht inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Indien nodig de saus binden: los de maïzena op in het koude water en voeg dit toe. Even laten doorkoken. Laat het geheel snel afkoelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Doe het geheel in een mooie toonbankschaal en garneer de stoofschotel met de rest van de peterselie.

Terug naar boven