Pobellon Criollo uit Bolivia

Ingrediënten

  • 2 kg Winkelklaar klapstuk(reepjesvlees)
  • 3 Middelgrote uien, fijngesnipperd
  • 10 Tomaten, in blokjes gesneden
  • 3 Teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 liter Jambalayasaus (jambalayasaus; bevat o.a. tomaat, tomatenpuree, courgette, uitjes, rode en groene paprika, peterselie, knoflook en bouillon)
  •   Scheut olijfolie
  •   Peper en zout
  • 2 kg Winkelklaar klapstuk(reepjesvlees),
  • 3 Middelgrote uien, fijngesnipperd,
  • 10 Tomaten, in blokjes gesneden,
  • 3 Teentjes knoflook, uitgeperst,
  • 1 liter Jambalayasaus (jambalayasaus; bevat o.a. tomaat, tomatenpuree, courgette, uitjes, rode en groene paprika, peterselie, knoflook en bouillon),
  •   Scheut olijfolie,
  •   Peper en zout

Bereiding

  • De groenten schoon maken, uien snipperen en tomaten in blokjes snijden.

  • Zet het vlees op in water, het moet net onder staan. Kook het vlees op een laag vuur gaar en laat de bouillon afkoelen. Het vlees kan men een dag tevoren reeds garen (en gekoeld bewaren).

  • Snijd het vlees in kleine reepjes of trek het in sliertjes, verhit de olie in een stoof –of braadpan en fruit daarin de gesnipperde ui, en knoflook, voeg de tomaten blokjes toe en de jambalayasaus en breng het geheel op smaak met zout en peper. Vermeng deze massa met de reepjes vlees en laat de massa enkele minuten koken. Laat alles koelen en vervolgens doorkoelen in de koelcel voordat u het product in de toonbank brengt. Presenteer de Polellon Criollo in zwarte schalen met daarnaast bakjes of schalen met gekookte rijst. Gebruik schone uitscheplepels. Dit vleesgerecht kan ook worden gebracht in oven –of magnetronbakjes met 2 vakken (een voor de polbellon Criollo en een voor de rijst). Opwarmen in magnetron: Prik enkele gaatjes in de bovenfolie. Magnetron 700 Watt. Ca. 7 minuten opwarmen in oven: Folie verwijderen. Oven voorverwarmen op 180°C. Product in ovenbakje, in pannetje of in ovenvaste schaal, 25 minuten opwarm. Het gerecht moet wel door en door verhit worden. 

Terug naar boven