Spaghetti met gamba’s

Ingrediënten

  • 16 – 20 grote gamba’s
  • 2 grote tenen knoflook, geperst
  • 1 chili flakes uit de molen
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 blik tomatenpolpa met basilicum
  • 500 gram spaghetti
  • 1 Handjevol verse basilicumblaadjes (ca 20 blaadjes)
  • 1 grof zeezout en peper uit de molen
  • 16 – 20 grote gamba’s,
  • 2 grote tenen knoflook, geperst,
  • 1 chili flakes uit de molen,
  • 3 eetlepel olijfolie,
  • 1 blik tomatenpolpa met basilicum,
  • 500 gram spaghetti,
  • 1 Handjevol verse basilicumblaadjes (ca 20 blaadjes),
  • 1 grof zeezout en peper uit de molen

Bereiding

  • Kook de pasta volgens beschrijving op de verpakking. Verwarm de olijfolie en bak de knoflook tot deze gaat verkleuren en begint te geuren. Voeg de gamba’s toe en bak ze op hoog vuur gaar. Voeg naar smaak wat chili flakes, zeezout en peper toe. Roer er 2/3 van de tomatenpolpa door en meng het geheel goed door elkaar en laat alles kort doorwarmen. Laat de pasta verder garen buiten de hittebron. Giet de pasta vervolgens af in een vergiet, schenk er een scheut olijfolie over en roer door. Zet de koekenpan met de saus en garnalen weer op het vuur en schep er stapsgewijs de pasta door.  

  • Serveer in diepe borden en verdeel de gamba’s evenredig. Bestrooi vervolgens met de verse basilicum en wat zeezout naar smaak. 

Terug naar boven