Gamba’s en mais zijn zeer geschikt om te combineren met specerijen! Pittig, kruidig, fris, zoet – heel veel smaken passen hierbij.
Kook de maiskolven in ruim water met zout in 15 minuten gaar, dan zijn ze nog lekker knapperig. Kook je ze langer, zo’n 25 minuten, dan zijn ze lekker zacht.
Rasp de schil van de sinaasappel boven een kom en voeg de boter, het chilipoeder en zeezout naar smaak toe.
Kneus de serehstengels met een mes en snijd ze in grove stukken. Verhit de olijfolie in een pan en bak daarin de sereh en knoflook kort aan. Voeg de gamba’s toe en bak ze in 3-5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en de specerijen. Serveer de maiskolven met sinaasappelboter en naanbrood. (Naanbrood maak je heel makkelijk warm in de broodrooster.)
Dit is een recept uit het boek 'Smaakmakers' van Michiel Sloff
Beeld: ©José van Rielen