30 min

Gamba's met maiskolf met chili-sinaassappelboter

Ingrediënten

  • 4 maiskolven
  • 1 biologische sinaasappel
  • 100 gram zachte boter
  • Chilipoeder naar smaak
  • Zeezout
  • 2 stengels sereh
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook,  in grove stukken
  • 12 gamba’s
  • ½ theelepels gemberpoeder mespunt gemalen
  • Komijn
  • 1 mespunt  venkelzaad
  • Naanbrood, voor erbij
  • 4 maiskolven,
  • 1 biologische sinaasappel,
  • 100 gram zachte boter,
  • Chilipoeder naar smaak,
  • Zeezout,
  • 2 stengels sereh,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 2 teentjes knoflook,  in grove stukken,
  • 12 gamba’s,
  • ½ theelepels gemberpoeder mespunt gemalen,
  • Komijn,
  • 1 mespunt  venkelzaad,
  • Naanbrood, voor erbij

Bereiding

  • Gamba’s en mais zijn zeer geschikt om te combineren met specerijen! Pittig, kruidig, fris, zoet – heel veel smaken passen hierbij.

  • Kook de maiskolven in ruim water met zout in 15 minuten gaar, dan zijn ze nog lekker knapperig. Kook je ze langer, zo’n 25 minuten, dan zijn ze lekker zacht. 

  • Rasp de schil van de sinaasappel boven een kom en voeg de boter, het chilipoeder en zeezout naar smaak toe. 

  • Kneus de serehstengels met een mes en snijd ze in grove stukken. Verhit de olijfolie in een pan en bak daarin de sereh en knoflook kort aan. Voeg de gamba’s toe en bak ze in 3-5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en de specerijen. Serveer de maiskolven met sinaasappelboter en naanbrood. (Naanbrood maak je heel makkelijk warm in de broodrooster.)

Terug naar boven