Varkensragout in kerriesaus
Varkensragout in kerriesaus
Ingrediënten
-
Mager varkensvlees van de schouder, zonder zenen, vet en kraakbeen, in dobbelsteentjes van ongeveer 4 cm gesneden.
-
10 gram Keukenzout
-
3 gram Witte peper
-
30 gram Bloem
-
5 gram Kerriepoeder
-
50 ml Olie, om in te bakken
-
50 gram Boter om in te bakken
-
250 gram Uien, schoongemaakt en in stukken van ½ cm snijden
-
30 ml Vers citroensap
-
1 Verse ananas, snijd de geschilde ananas in plakken van 1-cm dik, verwijder de houtachtige delen en snijd de plakken in kleine stukjes. Vang het eruit lopende sap op, zeef het en zet het apart.
-
250 ml Instant vleesbouillon
-
2 gram Gemberpoeder
-
250 gram Gele paprika’s, halveer de paprika’s, verwijder de zaden en de zaadlijsten, was de paprika en snijd hem in lange repen.
-
300 gram Prei, maak de prei schoon en snijd hem in ringen van ½ cm
-
2 teentjes Knoflook, pellen, hak de knoflookteentjes zeer fijn.
-
100 ml Room
-
50 gram Amandelsnippers, goudbruin geroosterd
-
Mager varkensvlees van de schouder, zonder zenen, vet en kraakbeen, in dobbelsteentjes van ongeveer 4 cm gesneden.,
-
10 gram Keukenzout,
-
3 gram Witte peper,
-
30 gram Bloem,
-
5 gram Kerriepoeder,
-
50 ml Olie, om in te bakken,
-
50 gram Boter om in te bakken,
-
250 gram Uien, schoongemaakt en in stukken van ½ cm snijden,
-
30 ml Vers citroensap,
-
1 Verse ananas, snijd de geschilde ananas in plakken van 1-cm dik, verwijder de houtachtige delen en snijd de plakken in kleine stukjes. Vang het eruit lopende sap op, zeef het en zet het apart.,
-
250 ml Instant vleesbouillon,
-
2 gram Gemberpoeder,
-
250 gram Gele paprika’s, halveer de paprika’s, verwijder de zaden en de zaadlijsten, was de paprika en snijd hem in lange repen.,
-
300 gram Prei, maak de prei schoon en snijd hem in ringen van ½ cm,
-
2 teentjes Knoflook, pellen, hak de knoflookteentjes zeer fijn.,
-
100 ml Room,
-
50 gram Amandelsnippers, goudbruin geroosterd
Bereiding
-
Maak alle groenten schoon en snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Bereidingswijze; vermeng kerriepoeder, zout, peper en bloem en wentel de stukjes vlees daarin. Verhit olie en boter in een braadpan, bak het vlees in kleine porties aan en neem die uit de pan. Voeg ui, paprika, prei en knoflook toe en bak deze onder voortdurend roeren even aan. Voeg het vlees toe met de hete bouillon, het citroen- en ananassap. Laat het aan de kook komen, voeg de gember toe en laat het met het deksel op de pan in ongeveer een uur en een kwartier op een matig vuur gaar stoven. Voeg zo nodig halverwege de kooktijd nog een beetje vocht toe. Voeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de room toe, samen met de ananasstukjes, op het einde van de kooktijd de geroosterde amandelsnippers erdoor roeren. Aflaten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.
-
Presenteer deze kant-en-klare varkensragout in kerriesaus in zwarte of witte schalen in de toonbank. Eventueel met gekookte rijst er apart bij. Of in oven of magnetron bakjes, vul het bakjes met de kant-en-klare varkensragout in kerriesaus. Vul een ander bakje met gekookte rijst. Verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van uw magnetron. Verhit het gerecht in pannetje, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren, (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot gerecht door en door warm is. af en toe omroeren). (Eventueel afdekken anders kan de bovenkant te hard indrogen) Verwarm de rijst in een ander pannetjes eventueel met iets boter tot hij door en door warm is.Borden goed warm maken in heet water en op de warme borden serveren.
-
Bekijk ook andere recepten