Scholfilet met een zomerse twist

Ingrediënten

  • 1000 gram scholfilet
  • 100 gram Bistro Kruidenolie Valencia (07240k)
  • 50 gram Bistro Kruidenolie Culinair (07042k)
  • 40 gram Tapenade Tricolore (07607k)
  • 800 gram groente bijv. paprika, courgette, rode uit, broccoli en aubergine
  • Schijfjes sinaasappel
  • 1000 gram scholfilet,
  • 100 gram Bistro Kruidenolie Valencia (07240k),
  • 50 gram Bistro Kruidenolie Culinair (07042k),
  • 40 gram Tapenade Tricolore (07607k),
  • 800 gram groente bijv. paprika, courgette, rode uit, broccoli en aubergine,
  • Schijfjes sinaasappel

Benodigheden

  • 8 aluminium braadslee (kleine uitvoering)

Bereiding

  • Snijd de groenten in reepjes en marineer deze in de BKO Culinair. Grill de  groenten in steamer/oven 5 minuten op 180C. Laat deze snel afkoelen. Leg de gegrilde groenten (+/- 100 gram) op het alu sleetje. Marineer de scholfilets met Valencia marinade en rol deze op. Snijd de filet opgerold in 4 stukjes en leg (met gesneden kant naar boven) deze op de gegrilde groenten. Per sleetje 4 stuks.

  • Snijd van een schijf sinaasappel driehoekige stukjes en plaats de in het midden van elk rolletje. Decoreer met ‘druppels’  tricolore tapenade per scholfilet rolletje.

  • Gaar het braadsleetje af in een voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten op 180 graden. Dit gerecht kan ook op de barbecue met een deksel. Indien deze niet aanwezig is kunt u ook aluminium folie over het schaaltje heen vouwen.

Terug naar boven