Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringentjes; pel knoflook en hak die fijn; snijd courgettes in dikke plakken. Weeg daarna alle ingrediënten af.
Meng kipkarbonades met knoflook, lente-ui, peper, paprikapoeder, sojasaus, sesamolie, azijn en courgettes in een braadpan. Leg deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 45-50 minuten zachtjes stoven tot de kip zo gaar is dat die van het bot valt.
Laat het gerecht snel afkoelen en daarna geheel doorkoelen in de koelcel. Breng dit stoofpotje met kip in stenen bakken en ook in 1-vaks oven –en magnetronbakjes met 300 á 400 gram product. Magnetron: het bakje in de magnetron plaatsen; magnetron 700w, folie inprikken, daarna verwarmen. Au bain marie: Verwarmen met gesloten folie, niet koken. Oven: Oven voorverwarmen op 180˚C, in bakje, pannetje of ovenschaal 25 minuten verwarmen .Het gerecht moet door en door verhit worden.