Koreaans stoofpotje met kip

Ingrediënten

  • 3 kg winkelklare kipkarbonade (dijstuk)
  • 12 gram fijngehakte tenen knoflook
  • 8 in ringen gesneden lente-uitjes
  • 3 gram cayennepeper
  • 3 gram paprikapoeder
  • 60 gram Japanse sojasaus
  • 60 gram sesamolie
  • 30 gram rijstazijn
  • 4 in dikke plakken gesneden courgettes
  • 3 kg winkelklare kipkarbonade (dijstuk),
  • 12 gram fijngehakte tenen knoflook,
  • 8 in ringen gesneden lente-uitjes,
  • 3 gram cayennepeper,
  • 3 gram paprikapoeder,
  • 60 gram Japanse sojasaus,
  • 60 gram sesamolie,
  • 30 gram rijstazijn,
  • 4 in dikke plakken gesneden courgettes

Bereiding

  • Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringentjes; pel knoflook en hak die fijn; snijd courgettes in dikke plakken. Weeg daarna alle ingrediënten af.

  • Meng kipkarbonades met knoflook, lente-ui, peper, paprikapoeder, sojasaus, sesamolie, azijn en courgettes in een braadpan. Leg deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 45-50 minuten zachtjes stoven tot de kip zo gaar is dat die van het bot valt.

  • Laat het gerecht snel afkoelen en daarna geheel doorkoelen in de koelcel. Breng dit stoofpotje met kip in stenen bakken en ook in 1-vaks oven –en magnetronbakjes met 300 á 400 gram product. Magnetron: het bakje in de magnetron plaatsen; magnetron 700w, folie inprikken, daarna verwarmen. Au bain marie: Verwarmen met gesloten folie, niet koken. Oven: Oven voorverwarmen op 180˚C, in bakje, pannetje of ovenschaal 25 minuten verwarmen .Het gerecht moet door en door verhit worden. 

Terug naar boven