Pyttipanna

Ingrediënten

  • 6 middelgrote aardappelen
  • 200 gram rundvleesrestjes
  • 2 à 3 uien, gesnipperd 
  • 200 gram hamblokjes 
  • zout en peper 
  • peterselie 
  • 4 eieren 
  • margarine
  • 6 middelgrote aardappelen,
  • 200 gram rundvleesrestjes,
  • 2 à 3 uien, gesnipperd ,
  • 200 gram hamblokjes ,
  • zout en peper ,
  • peterselie ,
  • 4 eieren ,
  • margarine

Benodigheden

  • Tip: In plaats van de aardappels eerst te koken evenals het vlees kun je ook restjes van de vorige dag nemen.

Bereiding

  • Neem dan de aardappels en schil ze. Kook ze en laat ze afkoelen. Doe dat de dag van te voren dan zijn ze mooi doorgekoeld. Verwarm de oven voor op circa 120°C. Snijd ze daarna in niet al te grote blokjes. Bak de aardappelblokjes samen met een klontje boter in een koekenpan goudbruin. Breng de blokjes over naar een vuurvaste schaal en plaats die in de oven zodat ze lekker warm blijven. 

  • Bak de in blokjes gesneden vleesresten eveneens aan in de koekenpan keer ze een paar keer om en om en voeg ze toe aan de schotel met aardappelen. Je hoeft ze nog niet te mengen. Fruit in de zelfde koekenpan de gesnipperde uien en bak ook de hamblokjes even mee. Ook deze ingrediënten gaan in de ovenschaal. Schep nu pas alles door elkaar. Voorzichtig om de blokjes niet te beschadigen. 

  • Serveer de pyttipanna vanuit de oven schaal en leg er per persoon een gebakken of gekookt ei op. Wanneer je het lekker vindt dan kun je ook kiezen voor een rauwe eierdooier op het gerecht. Dat is in Zweden heel gebruikelijk. Evenals de zoetzure bietjes als groente. 

Terug naar boven