Kook de aardappelen en rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Zorg dat beide goed afgekoeld zijn voor ze worden verwerkt.
Pureer de aardappelen en snijd de ui fijn.
Fruit de ui in een koekenpan met wat boter aan en laat deze daarna afkoelen.
Maak het gehakt aan met aardappelpuree, gefruite ui, paneermeel, room, maïzena, zout en peper. Meng goed tot er een heel goede binding is verkregen.
Meng de bieslook en prei door de goed afgekoelde gekookte rijst.
Maak met een ijsknijper van het gemengde gehakt een balletje van ca. 60 gram. Druk dat in de vierkante vorm plat en strooi wat van het rijst-en-groente-mengsel over het gehakt – ca. 30 gram. Leg daarop weer een vierkante plak gehakt van ca. 60 gram en druk dan alles goed aan in de vorm. Garneer desgewenst twee zijkanten af met wat rijst-en-groente-mengsel.
Bak de Färsrulader in boter in een anti-aanbakpan ongeveer in ca. 5 minuten bruin en gaar.
Ook lekker met warme saus op een hard broodje.