Färsrulader uit Zweden

Ingrediënten

  • 1 kg ongekruid gehakt
  • 100 gram aardappelen
  • 100 gram ui
  • 16 gram keukenzout
  • 3 gram witte peper
  • 50 gram blank paneermeel
  • 20 gram maïzena
  • 2 dl room of koffieroom
  • 300 gram langkorrelrijst
  • 30 gram gedroogde prei
  • 5 gram gedroogde bieslook
  • 1 kg ongekruid gehakt,
  • 100 gram aardappelen,
  • 100 gram ui,
  • 16 gram keukenzout,
  • 3 gram witte peper,
  • 50 gram blank paneermeel,
  • 20 gram maïzena,
  • 2 dl room of koffieroom,
  • 300 gram langkorrelrijst,
  • 30 gram gedroogde prei,
  • 5 gram gedroogde bieslook

Benodigheden

  • Vierkante vorm/pers

Bereiding

  • Kook de aardappelen en rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Zorg dat beide goed afgekoeld zijn voor ze worden verwerkt.

  • Pureer de aardappelen en snijd de ui fijn.

  • Fruit de ui in een koekenpan met wat boter aan en laat deze daarna afkoelen.

  • Maak het gehakt aan met aardappelpuree, gefruite ui, paneermeel, room, maïzena, zout en peper. Meng goed tot er een heel goede binding is verkregen.

  • Meng de bieslook en prei door de goed afgekoelde gekookte rijst.

  • Maak met een ijsknijper van het gemengde gehakt een balletje van ca. 60 gram. Druk dat in de vierkante vorm plat en strooi wat van het rijst-en-groente-mengsel over het gehakt – ca. 30 gram. Leg daarop weer een vierkante plak gehakt van ca. 60 gram en druk dan alles goed aan in de vorm. Garneer desgewenst twee zijkanten af met wat rijst-en-groente-mengsel.

  • Bak de Färsrulader in boter in een anti-aanbakpan ongeveer in ca. 5 minuten bruin en gaar.

  • Ook lekker met warme saus op een hard broodje.

Terug naar boven