Pot deurmekare

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 200 gr licht gezouten rookvlees
  • 50 gr boter
  • 150 ml hete melk
  • nootmuskaat 
  • 500 gr gesneden andijvie
  • 150 ml slasaus
  • 2 eetl grove Doesburgse mosterd
  • 1 kg kruimige aardappelen,
  • 200 gr licht gezouten rookvlees,
  • 50 gr boter,
  • 150 ml hete melk,
  • nootmuskaat ,
  • 500 gr gesneden andijvie,
  • 150 ml slasaus,
  • 2 eetl grove Doesburgse mosterd

Bereiding

  • Hollandse naam: andijviestamp met rookvlees. Kook de aardappels gaar. Snijd de helft van het rookvlees in reepjes en rooster deze in een droge het koekenpan. Schep ze er uit en rooster daarna in dezelfde pan de overige plakken. Leg deze, als ze knisperig zijn, op een vel keukenpapier. In dezelfde tijd maak je de zure saus door slasaus, Doesburgse mosterd, wat zout en peper door elkaar te mengen. 

  • Maak een puree van de gekookte aardappels samen met de boter, de melk, zout, peper en een mespuntje vers gemalen nootmuskaat. Schep de rauwe andijvie en de reepjes nägelholt erdoor en serveer deze Achterhoekse stamppot samen met de overige plakjes nägelholt en de zure saus.  

Terug naar boven