Pikante gemarineerde schouderkarbonade

Ingrediënten

  • 10 winkelklare schouderkarbonade (ca. 175 gram per stuk)
  • 15 gram Honing
  • 10 gram Tabasco
  • 35 ml Rode wijnazijn
  • 200 gram Ongezouten tomatenpuree
  • 2,5 gram Piment
  • 5 gram Zwarte peper
  •   Het sap van 3 limoenen
  • 10 winkelklare schouderkarbonade (ca. 175 gram per stuk),
  • 15 gram Honing,
  • 10 gram Tabasco,
  • 35 ml Rode wijnazijn,
  • 200 gram Ongezouten tomatenpuree,
  • 2,5 gram Piment,
  • 5 gram Zwarte peper,
  •   Het sap van 3 limoenen

Bereiding

  • Meng het limoensap ineen bak met de honing, tabasco, azijn, tomatenpuree, piment en zwarte peper. Leg de karbonades in de bak en wentel ze door de marinade, zodat ze er volledig mee bedekt zijn. Laat de karbonades een nacht afgedekt in de koelcel marineren.

  • Gebruiksmogelijkheden:In de koekenpan, onder of op een grill circa 6 minuten aan elke kant, op het barbecuerooster licht met olie invetten en de karbonades circa 6 minuten per kant.

  • Heerlijk met een salade van ananas, komkommer en venkel met gehakte munt.

Terug naar boven