Kip Pilav speciaal

Ingrediënten

  • Voor 2 personen
  • 200 gr winkelklare kipfilets
  • 1 mespuntje zout
  • 2 sjalotten
  • 30 gr olijfolie
  • 1 peperoni
  • 2 gr tijmblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gr langkorrelige rijst
  • 1 mespuntje saffraan
  • 250 ml vleesbouillon
  • Voor 2 personen,
  • 200 gr winkelklare kipfilets,
  • 1 mespuntje zout,
  • 2 sjalotten,
  • 30 gr olijfolie,
  • 1 peperoni,
  • 2 gr tijmblaadjes,
  • 1 teentje knoflook,
  • 125 gr langkorrelige rijst,
  • 1 mespuntje saffraan,
  • 250 ml vleesbouillon

Bereiding

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Kipfilets in 1 cm grote blokjes snijden, met peper en zout kruiden. De sjalotten schillen en kleine blokjes snijden. In een koekenpan 15 gram olijfolie verhitten kipblokjes daarin rondom goed aanbraden en in de pan laten rusten.

  • Peperoni doormidden snijden, de kern leeg strijken en de peperoni heel fijn hakken. Van de tijm de blaadjes afstrijken. De knoflook schillen en uitpersen. In een passende pan met 15 gram olijfolie sjalotten fruiten, de rijst toevoegen, knoflook, peperoni, tijmblaadjes en saffraan toevoegen. Met een klein deel van de bouillon toevoegen met deksel op de pan ca. 20 minuten op matig vuur zachtjes laten koken. Regelmatig blijven roeren. Als de rijst zacht is, maar nog attente is, de gebraden kipblokjes toevoegen alles goed vermengen. Opsmaak brengen met peper en zout.  

  • Presenteren op een mooie passende schaal.

Terug naar boven