Originele Mexicaanse Chili Con Carne

Ingrediënten

  • Mager rundvlees van de nek broodje z/kraag, zonder zenen in blokjes van 4 cm (of smalle reepjes) gesneden.
  • 200 gram uien, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode verse peper, zonder zaadjes, in smalle reepjes gesneden
  • 2 gedroogde rode pepertjes, verkruimeld
  • 400 ml rode pepersaus
  • 20 gram bruine suiker
  • 10 gram keukenzout
  • 500 gram uitgelekte bruine bonen, uit blik
  • 50 ml olie, om in te bakken
  • 2 gram fijngehakte, verse koriander (kan worden vervangen door peterselie)
  • Mager rundvlees van de nek broodje z/kraag, zonder zenen in blokjes van 4 cm (of smalle reepjes) gesneden.,
  • 200 gram uien, in ringen gesneden,
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt,
  • 1 rode verse peper, zonder zaadjes, in smalle reepjes gesneden,
  • 2 gedroogde rode pepertjes, verkruimeld,
  • 400 ml rode pepersaus,
  • 20 gram bruine suiker,
  • 10 gram keukenzout,
  • 500 gram uitgelekte bruine bonen, uit blik,
  • 50 ml olie, om in te bakken,
  • 2 gram fijngehakte, verse koriander (kan worden vervangen door peterselie)

Bereiding

  • Maak de groente schoon en snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin de uienringen, de knoflook en de klein gesneden rode peper ± 3 minuten. Voeg de verkruimelde pepertjes en de vleesblokjes toe, roer alles om. Bak de blokjes vlees rondom bruin.

  • Voeg de rode pepersaus, de bruine suiker toe en voeg het zout toe. Breng alles aan de kook. Laat het vlees met het deksel op de pan in ± 2 uur zachtjes gaar sudderen.

  • Voeg de bruine bonen toe en laat ze in de vleessaus warm worden.

  • Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen. Presenteer dit gerecht in zwarte of witte stenen bakken. Breng dit gerecht ook in oven -/magnetronbakjes.In de magnetron verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van de magnetron, folie vooraf inprikken. Of verhit het gerecht in een pannetje, op middelhoog vuur, zeker 15 minuten, regelmatig voorzichtig omroeren. Of verwarmen in een oven van 150° Celsius tot het gerecht door en door warm is, af en toe omroeren. Borden vooraf warm maken in heet water. 

Terug naar boven