Snijd de ontbijtspek in kleine blokjes. Snijd de kippenlevers bij, verwijder het vet, de vliezen en alle 'zwarte' stukjes en snijd daarna de lever in blokjes.
Snipper de ui en snijd de wortel in blokjes. Weeg de overige ingrediënten af. Hak de bleekselderij fijn.
Smelt 100 gram boter in een stoofpan en bak in 5 minuten het spek uit tot het bruin begint te worden. Voeg dan de ui, wortel en bleekselderij toe en bak deze ook bruin.
Roer vervolgens het gehakt er door, braad het op hoog vuur en verkruimel het met een houten lepel. Voeg daarna kippenlever toe en bak die 5 minuten.
Voeg daarna de tomatenpuree, wijn, bouillon erbij en daarna de zout, peper en nootmuskaat. Breng de massa aan de kook, dek het af en laat het 60 minuten zachtjes sudderen.
Breng ondertussen de pasta in ruim kokend water met eventueel wat zout aan de kook. Hanteer de kooktijd volgens het voorschrift op de verpakking (al dente).
Giet de pasta af en laat er 100 gram boter door schudden.
Roer de vleessaus door de pasta en presenteer het op mooie borden met Parmezaanse kaas.