Pasta met Parmaham

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti   Tip: Reken circa 100 gr spaghetti per persoon.
  • 200 g rauwe Parmaham
  • paar blaadjes rucola 
  • 100 g groene pesto
  • 400 g spaghetti   Tip: Reken circa 100 gr spaghetti per persoon.,
  • 200 g rauwe Parmaham,
  • paar blaadjes rucola ,
  • 100 g groene pesto

Bereiding

  •  Laat de slager de ham niet al te dik snijden. Hoe dunner gesneden hoe krokanter de plakken na het bakken zijn. Bak de plakken ham in een droge koekenpan. Keer ze regelmatig om en bak ze in ongeveer 5 minuten lekker krokant. De ham is zo krokant dat je hem gemakkelijk in stukken kunt breken. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar enkele eetlepels kookvocht, giet de spaghetti verder af. Roer de pesto om met het kookvocht en de fijngehakte rucola Schep deze combinatie door de spaghetti. Verdeel de pasta over borden en leg de stukken ham erop.

  • Mooie lichte Italiaanse witte wijn.

Terug naar boven