Kalkoen in kerriesaus

Ingrediënten

  • Kalkoenvlees, in blokjes van 40 gram gesneden (kan van incourante vlees/snippers), zonder zenen, pezen en vellen.
  • 10 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 60 gram Milde kerriepoeder
  • 300 gram Gesnipperde ui
  • 2 teentjes Geperste knoflook
  • 1 liter Kippenbouillon
  • 100 gram Boter
  • 30 gram Maïzena
  • 200 ml Koffieroom
  • Kalkoenvlees, in blokjes van 40 gram gesneden (kan van incourante vlees/snippers), zonder zenen, pezen en vellen.,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 60 gram Milde kerriepoeder,
  • 300 gram Gesnipperde ui,
  • 2 teentjes Geperste knoflook,
  • 1 liter Kippenbouillon,
  • 100 gram Boter,
  • 30 gram Maïzena,
  • 200 ml Koffieroom

Bereiding

  • Schil uien en snipper ze fijn; pel knoflook en pers die uit.

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af

  • Verhit boter in een grote stoofpan en fruit ui en knoflook circa 5 minuten. Roer er dan kerriepoeder door. Voeg blokjes kalkoenvlees, bouillon, zout en peper toe. Breng de massa aan de kook, draai daarna het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles circa 1 uur zachtjes sudderen tot het kalkoenvlees voldoende gaar is.

  • Maak maïzena aan met koffieroom en bind hiermee de saus in de pan.

  • Laat het gerecht snel afkoelen en daarna in de koelcel geheel laten doorkoelen.

Terug naar boven