Parma met garnaaltjes

Ingrediënten

  • 16 garnalen 
  • 100 g Parmaham plakjes 
  • 350 g kerstomaatjes 
  • bieslook 
  • Voor de gearomatiseerde olie: 
  • 40 g olie 
  • 10 g fijngesneden sjalot 
  • 4 bieslook stelen, 2 bieslook bloemen  
  • zout en witte peper
  • 16 garnalen ,
  • 100 g Parmaham plakjes ,
  • 350 g kerstomaatjes ,
  • bieslook ,
  • Voor de gearomatiseerde olie: ,
  • 40 g olie ,
  • 10 g fijngesneden sjalot ,
  • 4 bieslook stelen, 2 bieslook bloemen  ,
  • zout en witte peper

Bereiding

  • Maak een gekruide olie van de olie waaraan je de sjalot, gehakte bieslook, bloemen en een royale snufje witte peper toevoegt. Laat de olie 60 minuten rusten. Wikkel de garnalen in een deel van de plakjes Parmaham. Steek de plakjes vast met kleine spiesjes. Snijd de kerstomaatjes in partjes en bestrijk ze met de aromatische olie en een snufje zout. Schik ze op de borden. Bak nu de garnalen op een hete gril en leg ze op de tomaten. Presenteer de rest van de plakje van Parmaham erbij en serveer meteen.

  • Gekoelde witte wijn, bijvoorbeeld een Pouilly-Fumé.

Terug naar boven