Runderstoofschotel met uitjes en zuidvruchten

Ingrediënten

  • Winkeklare runderlappen van de hals, in niet te kleine blokjes gesneden.
  • 10 gram Keukenzout
  • 2 gram Witte peper
  • 8 gram Paprikapoeder (edelzoet)
  • 2 gram Chilipoeder
  • 2 gram Kruidnagelpoeder
  • 100 gram Bakboter
  • 5 dl Heet water of hete runderbouillon
  • 800 gram Kleine sjalotjes
  • 3 Gele paprika’s
  • 150 gram Vijgen
  • 150 gram Rozijnen
  • 250 gram Banaan of gedroogde abrikozen
  • Winkeklare runderlappen van de hals, in niet te kleine blokjes gesneden.,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 2 gram Witte peper,
  • 8 gram Paprikapoeder (edelzoet),
  • 2 gram Chilipoeder,
  • 2 gram Kruidnagelpoeder,
  • 100 gram Bakboter,
  • 5 dl Heet water of hete runderbouillon,
  • 800 gram Kleine sjalotjes,
  • 3 Gele paprika’s,
  • 150 gram Vijgen,
  • 150 gram Rozijnen,
  • 250 gram Banaan of gedroogde abrikozen

Bereiding

  • Weeg kruiden en andere ingrediënten nauwkeurig af. Pel de sjalotjes. Was de paprika’s, snijd ze doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in smalle reepjes. Pel de banaan en snij die in plakjes; als abrikozen worden gebruikt deze halveren. Snij de vijgen klein. Breng de blokjes vlees in een bak, meng de witte peper en paprikapoeder goed door het vlees en laat die goed inwerken. Verhit in een ruime braadpan de boter tot die lichtbruin begint te worden, voeg dan het vlees toe en bak dat rondom bruin in ca. 10 minuten. Voeg de sjalotjes toe en laat die ca. 5 minuten meebakken. Dan kruidnagelpoeder, chilipoeder, zout en de 5 dl heet water of runderbouillon erbij doen. Leg een deksel op de pan en laat de massa in ca. 2 uur op zacht vuur stoven. Af en toe roeren. Na die 2 uur de rozijnen, reepjes paprika en kleingesneden vijgen toevoegen en nog ca. ½ uur mee laten stoven (op laag vuur).Pas daarna de schijfjes banaan of halve abrikozen erbij doen en die voorzichtig door de massa mengen. Het gerecht vervolgens snel laten afkoelen en doorkoelen in de koelcel.

  • Wanneer u het bereide stoofvlees apart verkoopt dan bakjes met een doorkijkdeksel. Bij de verkoop van runderstoofschotel met uitjes en zuidvruchten in combinatie met groente en rijst of aardappelen moeten zeker doorzichtige deksels worden gebruikt bij de presentatie in de toonbank. Men kan ook vanuit grote uitschepbakken. Men kan bijvoorbeeld gekookte rijst of macaroni er los bij verkopen of geven.

  • Voor de warme verkoop aan de klanten/passanten – voor directe consumptie – kunt u gebruik maken van een au bain marie ketel voor soep of stoofvlees. In dit geval gebruiken we een elektrische verwarmde, mobiel toestel met uitneembare bak, die in een warmwaterbak hangt om het runderstoofschotel met uitjes en zuidvruchten warm te houden. U kunt harde of bruine broodjes uithollen en vullen met het stoofvlees, gebracht op eenmalige borden. Ook kunt u het stoofvlees uitscheppen in kunststof bekers voor eenmalig gebruik en daarbij eenmalige lepels geven.

Terug naar boven