Gemarineerde varkenssteaks met Caribische salade
-
Home
-
Recepten
-
Gemarineerde varkenssteaks met Caribische salade
Gemarineerde varkenssteaks met Caribische salade
Ingrediënten
-
Winkelklare halskarbonade zonder been, van 2 ½ cm dik van ca 175 gram per stuk, zo blijven ze lekker sappig
-
15 cm Verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
-
12 teentjes Knoflook, gepeld en uitgeperst
-
150 gram Bruine suiker
-
200 gram Zonnebloemolie
-
2 gram Piment
-
200 gram Donkere rum
-
200 gram Ananassap
-
800 gram Boterboontjes, uit blik
-
800 gram Kidneybonen, uit blik
-
700 gram Maïskorrels, uit blik
-
600 gram Bleekselderie, in plakjes gesneden
-
300 gram Rode paprika, zonder zaden en klein gehakt
-
100 gram Lente - uitjes, bijgesneden en in ringen gesneden
-
200 gram Cashewnoten, geroosterd
-
100 gram Mayonaise
-
100 gram Zure room
-
30 gram Citroensap
-
25 gram Keukenzout
-
15 gram Zwarte grof gemalen peper
-
Winkelklare halskarbonade zonder been, van 2 ½ cm dik van ca 175 gram per stuk, zo blijven ze lekker sappig,
-
15 cm Verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt,
-
12 teentjes Knoflook, gepeld en uitgeperst,
-
150 gram Bruine suiker,
-
200 gram Zonnebloemolie,
-
2 gram Piment,
-
200 gram Donkere rum,
-
200 gram Ananassap,
-
800 gram Boterboontjes, uit blik,
-
800 gram Kidneybonen, uit blik,
-
700 gram Maïskorrels, uit blik,
-
600 gram Bleekselderie, in plakjes gesneden,
-
300 gram Rode paprika, zonder zaden en klein gehakt,
-
100 gram Lente - uitjes, bijgesneden en in ringen gesneden,
-
200 gram Cashewnoten, geroosterd,
-
100 gram Mayonaise,
-
100 gram Zure room,
-
30 gram Citroensap,
-
25 gram Keukenzout,
-
15 gram Zwarte grof gemalen peper
Bereiding
-
Meng de gember, knoflook, suiker, olie, piment, rum en het ananassap in een bak goed onder elkaar.
-
Voeg de halskarbonade toe. Draai ze een paar keer in het mengsel en lat ze 12 uur marineren afgedekt in de koelcel.
-
Doe de peulvruchten in een grote vergiet en spoel er met koud water het zetmeelachtige vocht af. Laat goed uitlekken en doe in een schone bak.
-
Laat de maïs uitlekken en voeg samen met de bleekselderie, rode paprika, lente - uien, geroosterde cashewnoten, mayonaise, zure room, citroensap toe aan de peulvruchten.
-
Voeg zout en peper toe meng het geheel voorzichtig onder elkaar en laat alles minstens 1 uur intrekken. Presenteer de gemarineerde varkenssteaks op een mooie schaal in de toonbank. Geef de klant een bereidingsadvies mee; Rooster de gemarineerde varkenssteaks aan elke kant 6 - 7 minuten op een matig hete barbecue. Presenteer er de Caribische bonensalade met cashewnoten apart bij. Presenteer deze beide producten als een geheel met naamaanduiding in de toonbank.
-
Bekijk ook andere recepten