Gemarineerde varkenssteaks met Caribische salade

Ingrediënten

  • Winkelklare halskarbonade zonder been, van 2 ½ cm dik van ca 175 gram per stuk, zo blijven ze lekker sappig
  • 15 cm Verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
  • 12 teentjes Knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 150 gram Bruine suiker
  • 200 gram Zonnebloemolie
  • 2 gram Piment
  • 200 gram Donkere rum
  • 200 gram Ananassap
  • 800 gram Boterboontjes, uit blik
  • 800 gram Kidneybonen, uit blik
  • 700 gram Maïskorrels, uit blik
  • 600 gram Bleekselderie, in plakjes gesneden
  • 300 gram Rode paprika, zonder zaden en klein gehakt
  • 100 gram Lente - uitjes, bijgesneden en in ringen gesneden
  • 200 gram Cashewnoten, geroosterd
  • 100 gram Mayonaise
  • 100 gram Zure room
  • 30 gram Citroensap
  • 25 gram Keukenzout
  • 15 gram Zwarte grof gemalen peper
  • Winkelklare halskarbonade zonder been, van 2 ½ cm dik van ca 175 gram per stuk, zo blijven ze lekker sappig,
  • 15 cm Verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt,
  • 12 teentjes Knoflook, gepeld en uitgeperst,
  • 150 gram Bruine suiker,
  • 200 gram Zonnebloemolie,
  • 2 gram Piment,
  • 200 gram Donkere rum,
  • 200 gram Ananassap,
  • 800 gram Boterboontjes, uit blik,
  • 800 gram Kidneybonen, uit blik,
  • 700 gram Maïskorrels, uit blik,
  • 600 gram Bleekselderie, in plakjes gesneden,
  • 300 gram Rode paprika, zonder zaden en klein gehakt,
  • 100 gram Lente - uitjes, bijgesneden en in ringen gesneden,
  • 200 gram Cashewnoten, geroosterd,
  • 100 gram Mayonaise,
  • 100 gram Zure room,
  • 30 gram Citroensap,
  • 25 gram Keukenzout,
  • 15 gram Zwarte grof gemalen peper

Bereiding

  • Meng de gember, knoflook, suiker, olie, piment, rum en het ananassap in een bak goed onder elkaar.

  • Voeg de halskarbonade toe. Draai ze een paar keer in het mengsel en lat ze 12 uur marineren afgedekt in de koelcel.

  • Doe de peulvruchten in een grote vergiet en spoel er met koud water het zetmeelachtige vocht af. Laat goed uitlekken en doe in een schone bak.

  • Laat de maïs uitlekken en voeg samen met de bleekselderie, rode paprika, lente - uien, geroosterde cashewnoten, mayonaise, zure room, citroensap toe aan de peulvruchten.

  • Voeg zout en peper toe meng het geheel voorzichtig onder elkaar en laat alles minstens 1 uur intrekken. Presenteer de gemarineerde varkenssteaks op een mooie schaal in de toonbank.  Geef de klant een bereidingsadvies mee; Rooster de gemarineerde varkenssteaks aan elke kant 6 - 7 minuten op een matig hete barbecue. Presenteer er de Caribische bonensalade met cashewnoten apart bij. Presenteer deze beide producten als een geheel met naamaanduiding  in de toonbank.

Terug naar boven