Ouderwets Draadjesvlees

Ingrediënten

  • Winkelklare runderlappen van de nek.
  • 10 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 750 gram Tomaten, in blokjes gesneden
  • 400 gram Winterwortel, geschild en in blokjes gesneden
  • 75 gram Ui, gepeld en in blokjes gesneden
  • 1 teentje Knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 10 gram Verse peterselie, fijngehakt
  • 1 takje Verse tijm
  • 1 Laurierblad
  • 1 stukje Foelie
  • ½ dl Rode wijn
  • 15 ml Wijnazijn
  • 150 gram Bakboter om in te bakken
  • Winkelklare runderlappen van de nek.,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 750 gram Tomaten, in blokjes gesneden,
  • 400 gram Winterwortel, geschild en in blokjes gesneden,
  • 75 gram Ui, gepeld en in blokjes gesneden,
  • 1 teentje Knoflook, gepeld en fijngehakt,
  • 10 gram Verse peterselie, fijngehakt,
  • 1 takje Verse tijm,
  • 1 Laurierblad,
  • 1 stukje Foelie,
  • ½ dl Rode wijn,
  • 15 ml Wijnazijn,
  • 150 gram Bakboter om in te bakken

Bereiding

  • Verhit de bakboter in een stoofpan tot het schuim bijna is weggetrokken, schroei de runderlappen aan weerszijden dicht en bak ze daarna bruin aan. Neem ze uit de pan. Zet de hittebron laag en fruit de groenten zacht. Schenk het vocht (rode wijn en wijnazijn) erbij, roer alle aanzetsel los van de bodem van de pan en voeg de tijm, laurierblad en foelie toe. Leg het vlees terug in de pan, sluit de pan en stoof het vlees in 2 á 3 uur gaar. Neem het vlees uit de pan, zeef de jus door een puntzeef, goed uitdrukken, leg het vlees terug in de jus. Tip: als men het vlees niet in lapje wil verkopen maar als echt draadjesvlees dan moet men als het vlees nog warm is plukken (uit elkaar rafelen) dat men reepjes krijgt en in jus laten afkoelen. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Presenteer dit draadjesvlees, in een mooie schaal in de toonbank. Of in oven of magnetron bakjes met 1 vakjes. Vul het bakje met 1 lapje draadjesvlees (of draadjesvlees) met jus. Advies voor de consument: Lekker met gekookte groente en gekookte aardappelen. 

Terug naar boven