Pikante kalfsvleesschotel

Ingrediënten

  • 1 kg kalfsborstflappen, in blokjes van ca. 3 cm gesneden.
  • 3 gram Witte peper
  • 10 gram Keukenzout
  • 100 ml Sherry
  • 2 Uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes Knoflook, geperst
  • 400 gram Komkommer, in blokjes
  • 300 gram Tomaten, ontveld
  • 2 zakjes Juspoeder
  • 400 gram Tuinbonen, uit glas
  • 20 Amsterdamse uien
  • 600 ml Water
  • 200 gramBoterGrote stoofpan met deksel.
  • 1 kg kalfsborstflappen, in blokjes van ca. 3 cm gesneden.,
  • 3 gram Witte peper,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 100 ml Sherry,
  • 2 Uien, fijngesnipperd,
  • 2 teentjes Knoflook, geperst,
  • 400 gram Komkommer, in blokjes,
  • 300 gram Tomaten, ontveld,
  • 2 zakjes Juspoeder,
  • 400 gram Tuinbonen, uit glas,
  • 20 Amsterdamse uien,
  • 600 ml Water,
  • 200 gramBoterGrote stoofpan met deksel.

Benodigheden

  • Grote stoofpan met deksel.

Bereiding

  • Het marineren; de blokjes kalfsvlees in een bak doen en bestrooien met zout en peper en de sherry en laat het ca. 2 uur intrekken (marineren) af en toe omscheppen. Ingrediënten voorbewerken; pel en snipper de uien. De komkommer in blokjes snijden. Dompel de tomaten 2 tellen in heet water. Ontvel ze en snijd ze in vieren. Weeg nu alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Dep het vlees droog. Verhit de boter in de stoofpan en bak het vlees rondom bruin. Bak de uien ca. 4 minuten mee. Pers de knoflook erboven uit. Roer er 600 gram water en juspoeder door. Voeg komkommer, tomaat, tuinbonen en Amsterdamse uien toe. Breng het geheel eventueel nog op smaak met peper en zout. Met het deksel op de pan in ca. 1 uur op matig vuur gaar stoven. Controleer of het vlees voldoende gaar is. Daarna de massa laten afkoelen en vervolgens in de koelcel doorkoelen.

  • Breng de pikante kalfsvleesschotel in zwarte of witte stenen baken. presenteer dit product ook in 1 - vaks oven - of magnetronbakjes met 300 á 400 gram pikante kalfsschotel.

  • Bakje in oven of magnetron verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van de apparatuur. Of het gerecht op een bord verhitten in een voorverwarmde oven van 80°C gedurende 30 minuten. Het gerecht moet door en door verhit worden. Serveer er aardappelpuree of tagliatelle bij.

Terug naar boven