Maak eerst alle groenten schoon snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.
Vet de boden van een grote stoofpan in met de olie en bak het vlees op een hoog vuur goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog wat sudderen. Voeg de uien, tomaten, kruiden, zout en het water toe. Zet het deksel op de pan. Laat het vlees 2 uur pruttelen en roer af en toe om.Om te garneren: fruit de uien in de boter aan tot ze lichtjes bruin zijn. Voeg er de rozijnen, kaneel en peper toe. Laat 5 minuten op een laag vuurtje pruttelen, giet er het water bij en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat de vloeistof inkoken (goed roeren). Voeg de suiker toe.Tip: men kan nu de te componenten samen voegen en aflaten koelen of de twee componenten apart aflaten koelen.
Presenteer het gerecht in witte of zwarte schalen in de toonbank, met eventueel gekookte rijst er apart bij. Of het gerecht in oven of magnetron bakjes presenteren
Verhitten kan in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit het gerecht in pannetjes, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is). Verhit de rijst in een pannetje op het vuur bij matige hittebron eventueel wat boter of olie om de rijst wat smeuïger te maken. Borden goed voorverwarmen en op de borden serveren.
Foto: ©Kheng Guan Toh/Shutterstock.com