Lamskoteletten met Grieks tintje

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 12 Lamskoteletjes á 50 gram
  • 2 peterselie wortelen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 keukenraap
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 3 winterwortelen
  • 15 gram boter
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 50 ml olijfolie
  • 2 middelgrote uien
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram suiker
  • 100 gram bergkäse minstens 12 maanden gerijpt
  • Zeezout en peper uit de molen
  • Voor 4 personen,
  • 12 Lamskoteletjes á 50 gram,
  • 2 peterselie wortelen,
  • 3 takjes rozemarijn,
  • 1 keukenraap,
  • 1 bosje bladpeterselie,
  • 3 winterwortelen,
  • 15 gram boter,
  • 500 gram vastkokende aardappelen,
  • 50 ml olijfolie,
  • 2 middelgrote uien,
  • 1 citroen,
  • 1 teentje knoflook,
  • 15 gram suiker,
  • 100 gram bergkäse minstens 12 maanden gerijpt,
  • Zeezout en peper uit de molen

Bereiding

  • De oven voorverwarmen op 190°C. De aardappelen en groenten, schillen en in partjes snijden. Uien schillen en ook in partjes snijden. De citroen uitpersen. Alle gesneden groenten met het citroensap besprenkelen, drie eetlepels olijvenolie, de suiker, zout en peper onder de groenten/aardappelen partjes mengen, op een bakplaat verdelen. Nu in oven plaatsen van 190°C. circa 40 tot 45 minuten garen, af en toe omzetten.

  • Rozemarijn takjes en peterselie afspoelen, droog slaan en apart klein hakken. Ongeveer zeven minuten voor het einde van de gaartijd van de groenten de boter en de rest van de olijfolie in een koekenpan verhitten. De lamskoteletjes licht bestrooien met zout en peper en rozemarijn en bij matige warmtebron een tot twee minuten telkens keren met het teentjes knoflook de lamskoteletjes rosé bakken.

  • De ovengroenten op een passende schaal verdelen, de geraspte kaas erover verdelen, de lamskoteletjes over de schaal verdelen en het geheel bestrooien met de fijn gehakte peterselie. 

Terug naar boven