Rookworst met pasta salade

Ingrediënten

  • 500 gr gewelde rookworst, in plakjes gesneden
  • 500 gr pasta naar keuze
  • 500 gr prei, schoonmaken en in ringentjes sneden
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 100 ml olijfolie
  • 500 ml slagroom
  • 1 gr ge(vries)droogde majoraan
  • 3 gr witte peper
  • 10 gr keukenzout
  • 0,5 gr nootmuskaat
  • 500 gr gewelde rookworst, in plakjes gesneden,
  • 500 gr pasta naar keuze,
  • 500 gr prei, schoonmaken en in ringentjes sneden,
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst,
  • 100 ml olijfolie,
  • 500 ml slagroom,
  • 1 gr ge(vries)droogde majoraan,
  • 3 gr witte peper,
  • 10 gr keukenzout,
  • 0,5 gr nootmuskaat

Bereiding

  • Weeg alle grondstoffen nauwkeurig af. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Snijd de prei in zeer dunne ringen en pers de knoflook uit. Bewaar een paar mooie preiringentjes voor de garnering. Fruit de prei en knoflook in de olie een paar minuten. Voeg dan de room toe en laat het geheel een paar minuten inkoken. Roer de majoraan, peper, zout en nootmuskaat door de saus. Laat het preimengsel afkoelen.

  • Schep afgekoelde pasta, plakjes rookworst en preimengsel goed door elkaar. Laat het geheel afgedekt in de koelcel afkoelen en geheel doorkoelen

  • Garneer de schaal in de toonbank af met preiringentjes.

Terug naar boven