Lamskoteletjes gemarineerd

Ingrediënten

  • Winkelklare lamskoteletten van ca. 150 gram per stuk.
  • 10 gram Scherpe mosterd
  • 3 gram Paprikapoeder (mild)
  • 2 Eieren
  • 40 ml Heet water Klop dit alles met een garde tot een glad sausje.
  • Blank paneermeel
  • Olie (om in te bakken)
  • Winkelklare lamskoteletten van ca. 150 gram per stuk.,
  • 10 gram Scherpe mosterd,
  • 3 gram Paprikapoeder (mild),
  • 2 Eieren,
  • 40 ml Heet water Klop dit alles met een garde tot een glad sausje.,
  • Blank paneermeel,
  • Olie (om in te bakken)

Bereiding

  • Wrijf de lamskoteletten aan beide zijden goed in met het sausje en laat dat even minstens 4 uur intrekken (marineren) Wentel ze vervolgens door blank paneermeel.

  • Olie goed heet laten worden in een braadpan. Bak op laag vuur daarin de koteletten, 3 minuten per zijde; op een laag vuur anders wordt het paneermeel te bruin.(donker). Haal het vlees uit de pan. laat het afkoelen in de werkruimte en doorkoelen in de koelcel. Presenteer deze op Engelse wijze gebakken lamskoteletten op een zwarte schaal met daarbij versgekookte asperges en voorjaarsgroenten. Schik 2 à 3 gebakken lamskoteletten met 4 à 5 gekookte asperges en voorjaarsgroenten op een bord en plaats dat in een voorverwarmde oven van 80 graden gedurende 30 minuten. Het gerecht moet door en door verhit zijn. Giet over de asperges en andere groenten gesmolten hete boter.

Terug naar boven