Maak de groenten eerst schoon en weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Laat de bonen goed uitlekken in een vergiet. Bereiding; maak de olie warm, bak daarin onder geregeld omscheppen het gehakt enigszins bruin en rul aan. Voeg de snipper ui en de uitgeperste knoflook toe en laat de ui glazig worden. Doe de pepersnippers in de pan. Roer oregano-, komijn-, peper- en chilipoeder en zout door de tomatenpuree en voeg die, met de bouillontabletten, toe. Schenk zoveel kokend water in de pan tot het gehakt juist onder staat. Laat het vlees ruim 1 uur sudderen, voeg de boontjes toe en laat het gerecht nog 20 minuten op een zeer laag gedraaide warmtebron staan. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.
Presenteer deze kant- en klare Chili con carne in zwarte of witte schalen in de toonbank.Of in oven of magnetron bakjes, vul het bakjes met het kant-en-klare Chili con carne. Verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van uw magnetron. Verhit het gerecht in pannetje, op middel hoog vuur af en toe omroeren. (in een oven van 150 graden tot gerecht door en door warm is eventueel afdekken anders kan de bovenkant te hard indrogen) Borden goed warm maken in heet water en op de warme borden serveren. Presenteer er brood bij.
Foto: © Ildi Papp/Shutterstock.com