Lamgoulash met schorseneren en kidneybonen

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 750 gram Lamsbout
  • 6 Gebroken peperkorrels
  • 5 gram Gebroken jeneverbessen
  • 1 gram Gemalen gember, kummel en kardemom
  • 150 gram Fijngehakte uien
  • 30 ml Olijfolie
  • 2 teentjes Fijngehakte knoflook
  • 30 gram Tomatenpuree
  • 140 ml Cassis
  • 500 ml Groentebouillon
  • 180 gram Kleine vastkokende aardappelen
  • 3 Lente uitjes
  • 120 gram Schorseneren (schoongemaakt)
  • 1 klein blikje kidneybonen
  • 1 blaadje Vers laurierblad
  • 1 snufje Zout en peper
  • 500 ml Melk
  • Voor 4 personen,
  • 750 gram Lamsbout,
  • 6 Gebroken peperkorrels,
  • 5 gram Gebroken jeneverbessen,
  • 1 gram Gemalen gember, kummel en kardemom,
  • 150 gram Fijngehakte uien,
  • 30 ml Olijfolie,
  • 2 teentjes Fijngehakte knoflook,
  • 30 gram Tomatenpuree,
  • 140 ml Cassis,
  • 500 ml Groentebouillon,
  • 180 gram Kleine vastkokende aardappelen,
  • 3 Lente uitjes,
  • 120 gram Schorseneren (schoongemaakt),
  • 1 klein blikje kidneybonen,
  • 1 blaadje Vers laurierblad,
  • 1 snufje Zout en peper,
  • 500 ml Melk

Bereiding

  • Maak alle ingrediënten schoon en weeg ze nauwkeurig  af en zet ze gereed. Lente uitjes schoonmaken, in rolletjes snijden. Aardappelen schillen, schoon spoelen, in partjes snijden. Schorseneren schillen, ogen verwijderen, in stukken verdelen, in melk leggen en net gaar koken. Het vlees in duim grote stukken snijden, met gebroken peperkorrels, jeneverbessen, kummel, kardemom, gember en olie heel goed vermengen en een paar uur laten marineren.

  • Vlees met uien in een stoofpan met hete olijfolie aanbraden, knoflook toevoegen. De tomatenpuree erdoor roeren, de cassis toevoegen, en de groentebouillon toevoegen; aan de kook brengen en 25 tot 30 minuten laten stoven.

  • Aardappelpartjes in hete olijfolie gaar bakken, de goed uitgelekte schorseneren toevoegen, even meebakken en net voor dat ze gaar zijn aan de goulash toevoegen.

  • Lente uitjes en uitgelekte kidneybonen aan de goulash toevoegen, met zout en peper op smaak brengen. Het geheel nog even goed verwarmen.

  • Lamgoulash op diepe borden presenteren, met vers laurierblad garneren.

Terug naar boven