Kippenbouten met kerrie

Ingrediënten

  • 5 winkelklare kippenpoten van ca. 200 gram per stuk
  • 20 gram Boter
  • 5 gram Paprikapoeder
  • 5 gram Kerriepoeder
  • 2 pakjes Kerriesaus
  • 500 ml Melk
  • 50 gram Tomatenpuree
  • 100 gram Rozijnen
  • 5 Gemberbolletjes, in kleine stukjes
  • 3 Zoetzure handappels, schil de appels verwijder de klokhuizen en snij de appel in blokjes
  • 1 Klein potje crème fraîche
  • 5 winkelklare kippenpoten van ca. 200 gram per stuk,
  • 20 gram Boter,
  • 5 gram Paprikapoeder,
  • 5 gram Kerriepoeder,
  • 2 pakjes Kerriesaus,
  • 500 ml Melk,
  • 50 gram Tomatenpuree,
  • 100 gram Rozijnen,
  • 5 Gemberbolletjes, in kleine stukjes,
  • 3 Zoetzure handappels, schil de appels verwijder de klokhuizen en snij de appel in blokjes,
  • 1 Klein potje crème fraîche

Bereiding

  • Snijd alles zoals hierboven omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Smelt de boter in een glazen schaaltje (onafgedekt 1-2 minuten 650 W) in de magnetron, smeer de kippenpoten hiermee in.

  • Vermeng de paprikapoeder en de kerriepoeder en bestrooi (smeer) de kippenpoten hiermee in, laat ze ca. 15 minuten intrekken.

  • Verhit een braadpan iets boter en bak de kippenpoten rondom bruin, op laag vuur ca. 40 minuten gaar laten sudderen.

  • Klop in een grote passende pan de inhoud van de zakjes kerriesaus met de melk glad en breng aan de kook. Roer het mengsel een of tweemaal tussentijds goed door,

  • Roer de tomatenpuree, de rozijnen en de fijngesneden gember door de saus en laat alles zachtjes doorkoken. Schep de appelblokjes en de crème fraîche door de saus. Verwarm de saus nogmaals goed door.

  • Voeg al roerend zoveel van het vocht van de kippenpoten aan de saus toe, tot er een gebonden saus ontstaat.  Doe de kippenpoten bij de saus en verwarm het geheel nog even goed door. 

  • Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen. Presenteer dit gerecht in zwarte of witte stenen bakken. Breng dit gerecht ook in oven -/magnetronbakjes. Advies voor de consument: in de magnetron verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van de magnetron, folie vooraf inprikken. Of verhit het gerecht in een pannetje, op middelhoog vuur, zeker 15 minuten, regelmatig voorzichtig omroeren. Of verwarmen in een oven van 150° Celsius tot het gerecht door en door warm is, af en toe omroeren. Borden vooraf warm maken in heet water. 

Terug naar boven